О 12 годині, як і було заплановано, розпочалося урочисте відкриття. Було надано вітальне слово керівнику ГО «Молодіжний актив Козятина» Вадиму Рожуку та першому віце-президенту ФБЖУ В'ячеславу Малюшицькому. Обидва вони, але зовсім різними словами, побажали учасникам перемог та легкої штанги. У зв'язку із трагічними подіями на сході нашої держави відбулась хвилина мовчання під звуки метронома, яка символізувала жалобу за загиблими військовими. Далі президент ФБЖУ Богдан Костюк оголосив про відкриття змагань і пролунав Гімн України. Фактично всі присутні, поклавши руку на серце, співали гімн, і головне та приємне, що дані слова - ніяк не перебільшення. Порівнюючи даний чемпіонат та минулорічний можна з впевненістю сказати – патріотизмом тепер проникненні всі, і це не може не радувати! Урочистість відкриття закінчилася представленням організаторського складу – секретар – В'ячеслав Малюшицький, старший суддя – Богдан Костюк, перший боковий суддя – Богдан Цілінський, другий боковий суддя – Костянтин Семічаснов, а також резервний суддя – Олександр Нановський (за суміщенням також помічник секретаря).

Першими до виконання вправи підійшли чоловіки в номінації «вага штанги 55 кг». Четверте та п'яте місце, з фактично однаковими результатами, посіли представники Козятина Андрій Храбан та Артур Римша. Третє місце отримав Олександр Лопатюк (с. Медвідка) з результатом 69 повторень та КА (коефіцієнт атлетизму) 46.7. На другому місці опинився найстарший учасник змагань Ігор Сендецький (м. Кіровоград) з неймовірним для свого віку результатом 78 повторень та 50.8 КА. Слушно додати, що Олександр та Ігор виконали нормативи КМС з багатоповторного жиму. Ну, а беззаперечним переможцем став МСМК з багатоповторного жиму Олександр Нановський (м. Козятин) з 122 зарахованими повтореннями та КА 81.3. Олександр вже в котрий раз перевиконує даний норматив, демонструючи свою стабільність та професіоналізм.

За хлопцями розпочали виконувати вправу жінки в номінаціях «вага штанги 25 кг.» та «вага штанги 40 кг.». В номінації 25 кг. перемогу з великим відривом отримала Євгенія Наумова (м. Жмеринка), виконавши 58 повторень, а друге місце зайняла Оксана Тимчишина (м. Вінниця) з 26 зарахованими повтореннями. А от за третє місце на п'єдесталі йшла запекла боротьба між Наталією Войтенко (м. Хмільник) та Христиною Обозновою (м. Козятин). Наталія першою підійшла до виконання вправи і вижала штангу на 17 повторень. Христина, знаючи результат Наталії, вижала штангу на 18 повторень, але, зважаючи на те, що вага Наталії менша рівно на 4 кг., то спортсменка з відривом в 0.2 КА (8.8 та 8.6 відповідно) посіла заслужене 3-тє місце. Варто зауважити, що Христина та Наталія перший раз брали участь у змаганні з даного виду спорту, але кожна з них проявила себе достойно та отримала важливий змагальний досвід. Далі штангу жала єдина учасниця номінації 40 кг., але це не означає, що Людмила Матвійчук (м. Вінниця) досить легко здобула перемогу. Головною її ціллю та вказівкою тренера Сергія Грачова було виконання нормативу майстра спорту з багатоповторного жиму, для цього їй потрібно було вижати штангу на 44 повторення при власній вазі 58.6 кг. І звісно ж, чарівна спортсменка справилася з поставленим завданням, та здійснила свою мрію. Людмила приєдналася до своїх двох попередниць, і стала 3-ю представницею красивої половини людства, яка виконала даний норматив у ФБЖУ. Варто також зробити акцент на продемонстрований результат – 44 повторення штангою 40 кг., і це тільки зайвий раз підтверджує, що такий силовий спорт як багатоповторний жим не полишає жіночності, а навпаки, формує красу тіла та внутрішньо-вольові якості.

За жінками прийнялися жати штангу юніори в номінації «вага штанги 55 кг.». В даній номінації велася дуже запекла боротьба за п'єдестал перемоги, оскільки в ній змагалися аж 12 хлопців. Переможцем став Рустам Гачковський (м. Вінниця) з 86 повтореннями та КА 57.3, але йому не вистачило всього 0.7 КА до звання майстра спорту з багатоповторного жиму. Відразу за ним на 2-му місці опинився Сергій Николушенко (м. Жмеринка) з результатом 64 повторення та КА 51.1. А ІІІ місце посів Артем Холковський (м. Козятин), відірвавшись всього на 1.9 КА від свого земляка Євгена Чундера (47.4 та 45.5 КА відповідно), обидва вони виконали вправу по 70 повторень, але вирішальним фактором зіграла легша власна вага Артема. У підсумку 7 юніорів в даній номінації виконали нормативи КМС з багатоповторного жиму, і ще двоє – норматив І дорослого розряду.

Наступними змагалися юнаки в номінації «вага штанги 35 кг.». В даній номінації представники Козятина змагалися між собою. Всі вони фактично пожали штангу на однакову кількість повторень 76-71-74, але свої корективи внесла власна вага та вік. Перемогу здобув шістнадцятирічний Віталій Рикунов з КА 45.0, а другим та третім стали п'ятнадцятирічні, і, відповідно, наймолодші учасники змагання, Богдан Коломієць з КА 43,9 та Дмитро Лисецький з результатом 40 КА.

Далі змагалися чоловіки в номінації «вага штанги 75 кг.». До виконання вправи останнім, сьомим, учасником не можна було з впевненістю сказати, хто вийде на п'єдестал перемоги. Але доля розподілила все наступним чином: переможцем з 38 повтореннями та КА 39.7 став Сергій Тітаренко (смт. Дашів), а друге місце виборов Артур Парчевський (м. Козятин) з виконаною найбільшою кількість повторень – 42!, але з дещо меншим КА ніж у переможця - 35.5. Не менш цікава боротьба велася між Богданом Павловським (м. Біла Церква) та Василем Сущиком (м. Житомир) за 3-є і останнє місце на п'єдесталі. Богдан виконав вправу на 38 повторень, а Василь на 32, але за рахунок меншої ваги (різниця 14.5 кг.) Василь випередив свого опонента на 0.2 КА і посів 3тє місце з результатом 32.3 (проти 32.1 в Богдана). Достойні результати також продемонстрували Віталій Дука (м. Козятин), Володимир Тичина (м. Житомир) та Руслан Кухар (м. Козятин) – 32, 28 та 28 відповідно. Можливо, на інших змаганнях їх результату було б достатньої, щоб потрапити до трійки, але, на жаль, не цього разу.

В номінації «вага штанги 55 кг.» вікової групи юнаки шість хлопчаків змагалися між собою за місце в призовій трійці. На п'єдесталі переможців опинилися троє жителів Вінниці, і всі троє на передньому змаганні в Вінниці у номінації «вага штанги 35 кг.» також посіли призові місця. На цей раз інша вага штанги, та інше розподілення 2 та 3-го місця. Третє місце посів Владислав Омельченко з 47 зарахованими повтореннями та КА 47.8, друге місце за Владиславом Грубим - 63 повторення та 47.8 КА, а переможцем, традиційно для юнацьких номінацій, став Костянтин Зубарик. В своєму дебюті у новій вазі Костянтин займає перше місце з результатом 67 повторень та 52.8 КА, та, відповідно, виконує норматив бажаного розряду КМС. Владислав також приєднується до Костянтина, і стає разом з ним одним з наймолодших володарів цього розряду. Прикро, що Владиславу Омельченку не вистачило всього 1.8 КА до звання КМС з багатоповторного жиму, але впевненні, що з часом він безсумнівно надолужить таке маленьке відставання.

Справжньою окрасою змагання стало виконання вправи в номінації «вага штанги 100 кг.» Олександром Невмиваком (м. Кременчук). Невмивако Олександр вижав штангу вагою 100 кг на 60 повторень за 5 хвилин, і тим самим встановив, як мінімум, рекорд Вінницької області, та перевершив свій особистий рекорд! Олександр також перевершив норматив МСМК з багатоповторного жиму на 20 одиниць, отримавши КА 68.7. Цікавою новиною стало також те, що МСМК з багатоповторного жиму Романовський Олександр (м. Вінниця) дебютував у новій для себе номінації 100 кг, і відразу ж виконав норматив МС в даній номінації, але поступився перемогою Невмиваку Олександру. Як потім обмовився житель Кременчука, Романовський Олександр пообіцяв перевершити його результат на Чемпіонаті України з багатоповторного жиму, що відбудеться в кінці 2014р. в м. Вінниця, тому нас безсумнівно очікує в майбутньому цікава боротьба, а головне – і нові рекорди. Ну а третім в даній номінації став Олександр Чумак (м. Київ) з результатом 21 повторення та КА 25.9, який, мабуть, не очікував, що в його номінації будуть змагатися такі «гуру багатоповторки».

Останньою номінацією була сама найважча: «вага штанги 125кг.», в якій ніхто не брав на себе відповідальність попереднього визначення лідера, адже, кожний з заявлених спортсменів був достойний перемоги. Тим не менш, розподілення в номінації відбулося наступним чином: п'ятим став Євген Фаліштинський (м. Вінниця), четвертим Володимир Лоїк (м. Жмеринка), третє місце посів Давид Зільберштейн (м. Жмеринка) з виконаними 14 повтореннями, другим став Олександр Шаповал (м. Кіровоград) з 15 повтореннями, ну а перемогу отримав В'ячеслав Малюшицький з результатом 17 зарахованих повторень. Всі три призери виконали норматив КМС з багатоповторного жиму, але варто зауважити, що переможцю – В'ячеславу – не вистачило всього 0.8 КА до звання МС з багатоповторного жиму.
При нагородженні всі призери отримали ексклюзивні медалі та дипломи в рамках, спортивні журнали від партнера «Железный Мир», а переможці отримали ще й призи від ГО «Молодіжний актив Козятина», яка виступила спонсором та співорганізатором змагання.

Під час змагання також проходила вікторина, на якій глядачам задавали питання з силових видів спорту, і в разі успішної відповіді можна було отримати в подарунок журнал «Железный Мир».

Підводячи підсумки, можна з впевненістю сказати, що з кожним змаганням результати спортсменів стають все вищими, а багатоповторний жим зацікавлює собою все більше спортсменів з різних куточків України. Дуже приємно, що, фактично в кожній номінації велась інтенсивна боротьба як за перемогу, так і за місце в трійці. На змаганні встановлено 6 рекордів Вінницької області, виконано нормативи МСМК, МС, КМС.

А, якби нагороджувалися команди міст-учасників (враховувалися б тільки призові місця), то І місце посіли б представники Вінниці, ІІ місце – представники Козятина, ІІІ місце – представники Жмеринки. Це зайвий раз підтверджує – дане змагання дійсно було широко представлене представниками різних міст/сіл Вінницької області, а також іншими містами України (Житомир, Київ, Кіровоград, Кременчук), до чого і прагне керівництво ФБЖУ – масштабність охоплення.

Федерація багатоповторного жиму України висловлює велику подяку колективу ГО «М.А.К.», та її керівнику Вадиму Вадимовичу Рожуку, керівнику Вінницької обласної федерації багатоповторного жиму Нановському Олександру, партнеру «Железный Мир», інформаційним партнерам (сайт 0432.ua м.Вінниця, спортивний портал KULTURIZM.INFO, група "Powerlifting is in my blood"), спортивному клубу «Атлетика» м. Козятин, а також всім-всім, хто долучався до організації та проведення, спортсменам, які взяли участь, та глядачам, які так тепло вболівали.

Чекаємо Вас на наступних змаганнях! Мирного неба! І, як каже дружня нам ГО «Сильна Олександрійщина», - «З нами сила, ми за спорт»!