Настав час для відкриття. В залі погасло світло та секретар змагань Малюшицький В’ячеслав запропонував глядачам та спортсменам переглянути відео-ролик після гасла «Як все починалося …». Нагадаємо, що саме 27 квітня в Жмеринці був проведений турнір, на якому Федерація багатоповторного жиму України оголосила про початок своєї діяльності.  


            Після перегляду ролика секретар оголосив про відкриття змагань та залунав Гімн України, під який всі глядачі піднялися зі своїх зручних крісел та поклавши руки на свої гіпертрофовані серця тихенько про себе співали гімн. Далі до привітального слова був запрошений головний гість змагань - народний депутат України Віктор Жеребнюк, після чого була представлена суддівства колегія – головний суддя Костюк Богдан, бокові судді Дідук Ігор та Д’ячков Артем. 

            Першими до виконання штанги підійшли міцні хлопці в номінації 100 кг. Всі спортсмени були чудово підготовленні, технічно виконали вправу, і показали доволі непогані результати. Бессараба Микола (Вінниця) з результатом в 29 повторень зайняв 1ше місце, Коваль Євген (Жмер. Район) та Федорюк Сергій (Бар) виконавши відповідно 23 та 20 повторень посіли ІІ та ІІІ місце в даній номінації. Хочеться також відзначити Козака Владислава (Жмеринка), який попри свій молодий вік, всього 18 років, (враховуючи це, він міг взяти участь в юнацьких номінаціях 35 і 55 кг, але забажав змагатися з дорослими та досить сильними чоловіками) виконав праву на 18 повторень. Владиславу всього трішки не вистачило, щоб дібратися до п’ядесталу перемоги. Бессараба Микола єдиний з усіх спортсменів в даній номінації виконав норматив КМС. 


            Наступною номінацією стала, як завжди сама популярна та наповнена, 55 кг, в якій на призові місця претендувало аж 12 атлетів. Безсумнівно, прогнозованим лідером в даній номінації був знавець своєї справи Ноздрін Вадим (Жмеринка). Інтрига в даній номінації зберігалася до останнього моменту. Друге та третє місце посіли Нановський Олександр (Козятин) та Безкревний Віталій (Вінниця), розрив між якими був всього в 2 повторення, та й коефіцієнт атлетизму в Олександра був на 5 одиниць більше. Ноздрін Вадим останній підійшов до виконання вправи, і технічно виконавши вправу виграв номінацію, та посів своє заслужене 1ше місце. Хочеться зауважити, що в даній номінації аж 6 спортсменів виконали норматив кандидата в майстри спорту, а Вадим єдиний з чоловіків на даних змаганнях показав результат вищий, ніж норматив майстра спорту.

 

В номінації 75 кг інтрига за 1ше місце згасла ще до початку змагань, хоча за 2 і 3 місця йшла запекла боротьба. Чудові шанси посісти 2ге місце мав Григораш Артем (Бар), але продемонструвавши не ідеальну техніку виконання спортсмен не зумів реалізувати весь свій потенціал та посів 4те місце з мінімальним відставанням від лідерів. Друге та третє місце між собою розділили спортсмени з Літина Гнатюк Олег та Калантаєвський Андрій. Як і очікувалося, виграв дану номінацію з шаленим відривом Романовський Олександр (Вінниця), виконавши 56 повторень зі штангою. Зі слів Олександра, він не вважає, що реалізував себе повністю, і планує на Чемпіонаті України виконати норматив майстра спорту, а поки він задовольняється виконаним нормативом КМСа.

 

       Наступними виконували вправу жінки. Дівчата, які брали участь у змаганні – це не просто красуні, а сильні та вольовиті дівчата.
Номінація 25 кг. Перший раз у даних змаганнях брали участь дівчата Білик Юлія та Бойко Оксана (двоє Вінниця) з СК «Спорт Лайф», які продемонстрували досить непогану техніку виконання та посіли відповідно 3 і 4 місце, вижавши штангу на 20 та 21 повторень відповідно, але розділила їх різниця у власній вазі. Боротьбу за 1 місце в номінації вело сімейство Рогозіних. Як завжди ідеальне виконання вправи від дівчат та просто неймовірний запас витривалості. Рогозіна Світлана (Вінниця) виконала вправу на 3 повторення більше ніж дочка, але враховуючи власну вагу Рогозіна Юлія (Вінниця) посіла своє, давно вже звичне, перше місце, вижавши штангу на 85 повторень. Рогозіна Світлана, як вчинила б будь-яка мати, поступившись у цій боротьбі, посіла ІІ місце. Мати та дочка також виконали норматив КМС, але Рогозіна Юлія навіть перевиконала норматив МС, прикро що на змаганні даного рангу неможливе присвоєння МС – прийдеться готуватися до Чемпіонату України. 


            В номінації 40 кг участь взяло всього 2 дівчини, але як вони потужно та граціозно жали цю неймовірно важку для дівчат штангу. Матвійчук Людмила (Вінниця) вижавши штангу на 23 повторення отримала перемогу у даній номінації, а Шкарапута Ірина (також Вінниця) посіла заслужене ІІ місце з 16 повтореннями.



            Далі змагалися юнаки в номінаціях 35 та 55кг.
В 35 кг була настільки запекла боротьба, що навіть Писаренко Дмитро (Вінниця), який тривалий час готувався до даних змагань, виконавши 74 повторення не зумів посісти призове місце. Перемогу в даній номінації з суттєвим відривом отримав надтехнічний Зубарик Костянтин (Вінниця) вижавши штангу на неймовірних 103 повторень. Друге та третє місце в запеклій боротьбі розділили між собою Рудик Роман (Літин) та Романовський Володимир (Вінниця) з мінімальною різницею коеф. атлетизму – 41,4 та 40,6. Загалом юнаки продемонстровували настільки чудову техніку виконання, що досвідчені спортсмени спостерігали за ними з задоволенням.


           В 55 кг Чаплинський Тимофій (Вінниця) вижав штангу на 57 повторень та посів перше місце, при цьому виконавши норматив КМС. Філатов Олександр (Жмеринка) посів друге місце, а Кузьминський Вадим (Жмеринка) отримав своє заслужене третє.

            В номінації 125 кг участь брали тільки жмеринчани, що ще раз підтверджує, що самі сильні богатирі Вінниччини мешкають саме в Жмеринці. Перше місце посів Зільберштей Давид, виконавши вправу на 11 повторень, а йому в спину «дихає» Лоїк Володимир, який отримав ІІ місце з заліковими 10 повтореннями. В даній номінації велася запекла боротьба за ІІІ місце, але з мінімальною перевагою Стецюк Ярослав зайняв останнє призове ІІІ місце. Поступившись своєму потенційному супернику в боротьбі за призове місце Паутець Костянтин з виконаними 6 повтореннями зайняв четверте місце.


            Фінальною номінацією стала надважка 150 кг, в якій один і єдиний спортсмен виконав вправу на 9 повторень – майстер спорту України з пауерліфтингу Тетерук Олександр (Липовець). Прикро, що ніхто не склав конкуренцію Олександру в боротьбі за перше місце в самій найважчій номінації. Під бурхливі оплески Олександр закінчив виконання вправи, і секретар оголосивши про технічну перерву закликав весь організаційний склад готуватися до проведення нагородження.


            І ось, залунали перші акорди музичної композиції Prodigy- StandUp, секретар оголошує про початок нагородження. Народний депутат України та начальник управління сімейної політики та спорту м. Жмеринки Ірина Добжанська вручають призерам абсолютно заслужені ексклюзивні медалі, пам’ятні дипломи в рамках, спортивні журнали від партнера «PowerInside». Переможці отримують призи від магазина спортивного харчування «IronChampion.net». Після церемонії нагородження під керівництвом фотографів було зроблено історичне, красиве пам’ятне фото з призерами та організаторами змагань прямо напроти штанги та величезного банера.


Загалом, пройшла чудова репетиція перед Чемпіонатом України, який відбудеться у Вінниці в грудні. Готуйтесь та подавайте заявки на участь, можливо саме Ви будете наступним переможцем! 
        
Нагадаємо, що спонсорами даних змагань виступили мережа аптек «Перша допомога» та торгова марка «
Carlsberg», за що їм велике спасибі!
Велику подяку висловлюємо всьому організаційному складу, особам, які посприяли в проведенні даної Першості, всім глядачам за теплу атмосферу, і звісно ж УЧАСНИКАМ, без яких дані змагання не відбулися б. Присилайте свої відгуки на нашу скриньку в інтернеті. ДО ЗУСТРІЧІ! 

Для Вас підготував дану статтю Костюк Богдан. Фотографії від Парамонова Назара.